Locaties

De locaties staan voor duurzame innovatie. Ze bieden inspiratie met een knipoog naar arbeid.

Van Nelle Fabriek​

Aandacht voor het welzijn van de arbeiders

De Van Nelle Fabriek, een bewonderenswaardig bouwwerk in beton, staal en glas. Bedacht voor ondernemerschap, ontworpen om te innoveren. 

Ook in aandacht voor het welzijn van de arbeiders liep de Van Nelle Fabriek voorop. Er waren sportvelden ter ontspanning, een fabriekstuin voor de middagpauze en modern sanitair voor de hygiëne. Van eens per week thuis wassen in een teil naar dagelijks douchen op het werk: ongekend luxe.

In 1932 bezoekt een van de grootste architecten van de twintigste eeuw, de Zwitser Le Corbusier, de Van Nelle Fabriek. Hij is laaiend enthousiast: “U heeft in Rotterdam een schitterend bewijs van het leven dat komt! Van een puurheid, zo onvoorwaardelijk zuiver!”.

Douwe Egberts Fabriek

Pand FJ08 is gevestigd in een oud Douwe Egberts fabriekspand. Een echte maakplek met een ziel. In het pand zijn kantoorruimtes, vaste werkplekken en vergaderruimtes te huur. ZZP’ers en MKB bedrijven werken hier zelfstandig, maar toch ook samen! FJ08 is namelijk niet een plek waar we alleen vierkante meters verhuren. Huur je bij ons een werkplek, dan ben je onderdeel van onze community van gelijkgestemde ondernemers, waar de sfeer goed, gezellig en ongedwongen is.

Stoom

Voormalige ketelhuis van de Zwitsalfabriek

Deze prachtige industriële ruimte is gelegen in het voormalige ketelhuis van de Zwitsalfabriek.

Op 5 minuten rijden van de snelweg en op een steenworp afstand van de binnenstad van Apeldoorn ligt deze bijzondere industriële locatie: Zwitsal Apeldoorn.

Sfeervol, bruisend en anders dan anders. Een combinatie van historie, vernieuwend denken en gezelligheid. 

Kom zelf ontdekken, ervaren en sfeerproeven!