Praktische informatie

Onze docenten, begeleiders en beoordelaars zetten zich actief in om het zelfvertrouwen van de deelnemers positief te beïnvloeden. Doordat onze opleidingen en masterclasses zijn gecertificeerd of geaccrediteerd staat kwaliteit voorop.

Onze pedagosche didactische visie

De docenten spreken de verschillende denkvaardigheden aan tijdens de bijeenkomsten. Dit betekent ook dat binnen een opleiding het toets programma zo is ingericht dat we de toename van kennis toetsen en de hogere denkvaardigheden (deep level learning). 

In het figuur zijn verschillende leerniveaus in hiërarchische volgorde genoemd. Om een bepaald niveau te bereiken, moet je eerst de voorgaande niveaus beheersen. Voor de masterclasses, opleidingen en colleges passen we dit leermodel toe. 

Hoe zit het met de certificering en PE punten?

De post-HBO opleiding voor Arbeids- en Organisatiedeskundige wordt gecertificeerd door KIWA Hobeon. Wanneer je in mei 2022 start doe je in 2023 examen. Als je geslaagd bent ontvang je een certificaat van Hollands College. Vervolgens mag je met dit diploma een toets aanvragen bij een Certificerende Instelling voor de persoonscertificering “Arbo Kerndeskundige A&O”. Daarna mag je als Arbo kerndeskundige aan de slag met de bevoegdheden die in de Arbowet staan. 

Alle masterclasses en colleges zijn apart gecertificeerd voor PE punten. De PE punten gelden voor diverse beroepsgroepen.  

Wie zijn de vier Arbo-deskundigen?

Organisaties in Nederland moeten zich laten ondersteunen door een Arbodeskundige (ook wel kerndeskundige genoemd). Dit zijn de bedrijfsarts, arbeidshygiënist, hogere veiligheidskundige en de arbeids- en organisatiedeskundige.

De arbeids- en organisatiedeskundige geeft advies over werkdruk en psychosociale arbeidsbelasting

Hoe kan ik vrijstelling aanvragen?

Je kunt vrijstellingen aanvragen voor examenonderdelen van de opleiding tot Arbeids- en Organisatiedeskundige, waarvoor je al voldoende vooropleiding hebt.

Vraag gerust naar meer informatie.

Je ontvangt binnen vijf werkdagen de aanvraag formulieren met een helder stappenplan. 

Zijn studiekosten voor een opleiding voor mijn werk aftrekbaar?

Gun jezelf een financieel voordeel. Per 1 januari 2022 komt de subsidieregeling STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. STAP staat voor stimulering Arbeidsmarktpositie.

Vanaf 1 maart 2022 kun je een STAP-budget aanvragen bij het UWV. Je leest daarover meer op rijksoverheid.nl. Ben je ondernemer of heb je inkomsten uit overig werk? Dan kun je de studiekosten aftrekken van de winst.

Wil je jezelf of je toppers in je team een toffe opleiding cadeau geven? Dan is dit het moment. Wacht niet langer met uitstellen. Doe het.