Post HBO Strategisch preventie adviseur

“We moeten een RI&E want de Arbeidsinspectie is weer geweest.”

Informatie

Duur opleiding: 5 maanden 

Lestijden: van 10:00 tot 16:00

Om als preventie adviseur succesvol te zijn, moet je over meer beschikken dan kennis alleen. Sterker nog, de toenemende complexiteit van vraagstukken over arbeidsomstandigheden vragen om specifieke vaardigheden.

Ben je op zoek naar verfrissende inzichten die je als adviseur verder helpen om de Arbo carrousel draaiende te houden? Dan is deze unieke opleiding tot strategisch preventie adviseur echt iets voor jou.

De opleiding is praktisch van opzet, met actuele thema’s en praktische werkvormen. De nadruk ligt op het (laten) uitvoeren van de risico inventarisatie en evaluatie (RI&E), het adviesproces en de samenwerking met Arbo kerndeskundigen.

Je leert medewerkers, groepen en organisaties te begeleiden op aspecten als vitaliteit, verzuimbeleid, werkstress, veiligheidscultuur en gezondheid. De docenten bieden verrassende inzichten waar je direct wat aan hebt. Je brengt de opgedane kennis vanaf dag een met meer zelfvertrouwen in de praktijk. 

Het boek Succesvol adviseren in de Praktijk krijg je er gratis bij.

De opleiding bestaat uit de basis en een specialisatie. Deze unieke keuze zorgt voor de juiste match bij de risico’s die kunnen spelen in jouw organisatie.

Je ontvangt een (deel)certificaat van Hollands College.

De investering van de volledige opleiding is € 4800,- (ex btw) Betalingsregelingen zijn eventueel in overleg mogelijk. De fiscus biedt voordelen bij inkomsten-, en winstbelasting.

In de prijs is Inbegrepen:

Waarom deze Post-HBO?

De opleiding is geschikt voor iedereen die een adviserende functie heeft en samenwerkt met Arbo diensten of Arbo Kerndeskundigen met thema’s als verzuim, duurzame inzetbaarheid, gezondheid, veiligheid of psychosociale arbeidsbelasting. Je zit in een positie waar je als strategisch preventie adviseur, Arbo-coördinator, SHE manager of HR adviseur alle ballen in de lucht moet zien te houden. Wij vroegen tijdens eerdere trainingen de deelnemers wat zij als grootste voordeel zagen van een opleiding; een greep uit de belangrijkste voordelen van de opleiding:

Colleges

De opleiding bestaat uit vier colleges.

Klik op de college voor de data en meer informatie over het programma.

Specialisatie Psychosociale Arbeidsbelasting
Hoe en met wie kun je het verschil tussen werkdruk en stress risico’s in kaart brengen?
Specialisatie Veiligheid
Over gevaar, risico, Quick scan, en het RI&E proces leer je alles tijdens deze colleges.
Specialisatie Gezondheid
Als strategisch preventie adviseur is het je rol om de weg te wijzen zonder zelf te jongleren met kennis.
Strategisch Preventiemedewerker Basis
Om met succes verder te kunnen, biedt deze basis je de kracht om met plezier door te gaan.
Deel deze opleiding:
Opleiding details
Om als preventie adviseur succesvol te zijn, moet je over meer beschikken dan kennis alleen.

€4800

De investering van de volledige opleiding is € 4800,- (ex btw) Betalingsregelingen zijn eventueel in overleg mogelijk. De fiscus biedt voordelen bij inkomsten-, en winstbelasting.