post-hbo Strategisch Preventie Adviseur

Informatie

Duur basis opleiding: 4 dagen 

Duur basis opleiding met één specialisatie: 6 dagen

Duur volledige post-hbo opleiding: 10 dagen verdeeld over 5 maanden

Lestijden: van 10:00 tot 16:00

Om als preventie adviseur succesvol te zijn, moet je over meer beschikken dan kennis alleen. Sterker nog, de toenemende complexiteit, belangen en relaties in organisaties vragen om specifieke vaardigheden.

Ben je op zoek naar verfrissende inzichten die je als adviseur verder helpen om de Arbo carrousel draaiende te houden? Dan is deze unieke opleiding tot strategisch preventie adviseur echt iets voor jou.

De opleiding is praktisch van opzet, met actuele thema’s en praktische werkvormen. De nadruk ligt op het (laten) uitvoeren van de risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E), het adviesproces en de samenwerking met Arbo kerndeskundigen.

Je leert medewerkers, groepen en organisaties te begeleiden op aspecten als vitaliteit, verzuimbeleid, werkstress, veiligheidscultuur en gezondheid. De docenten bieden verrassende inzichten waar je direct wat aan hebt. Je brengt de opgedane kennis vanaf dag een met meer zelfvertrouwen in de praktijk. 

Het boek Succesvol adviseren in de Praktijk krijg je er gratis bij.

De volledige opleiding bestaat uit de basis en een specialisatie. Deze unieke keuze zorgt voor de juiste match bij de risico’s die kunnen spelen in jouw organisatie.

Je ontvangt een getuigschrift van Hollands College.

De investering van de volledige post-hbo opleiding (basis en een specialisatie) is € 2880,- (ex btw). De investering voor de basiscollege is € 1920,- (ex btw). Betalingsregelingen voor de volledige opleidingen zijn in overleg mogelijk. De fiscus biedt voordelen bij inkomsten-, en winstbelasting.

De prijs van de post-hbo is inclusief:

Waarom deze post-hbo?

De opleiding is geschikt voor iedereen die een adviserende functie heeft en samenwerkt met Arbo diensten of Arbo Kerndeskundigen met thema’s als verzuim, duurzame inzetbaarheid, gezondheid, veiligheid of psychosociale arbeidsbelasting. Je zit in een positie waar je als strategisch preventie adviseur, Arbo-coördinator, SHE manager of HR adviseur alle ballen in de lucht moet zien te houden. 

De belangrijkste voordelen van de opleiding zijn:

Colleges

Je kunt ook kiezen voor de losse colleges. Je ontvangt dan een (deel)certificaat per college. Indien je naast het basis college een of meerdere specialisaties met een voldoende hebt afgerond, ontvang je een diploma.

Klik op de college voor de data en meer informatie over het programma.

Specialisatie Psychosociale Arbeidsbelasting
Hoe en met wie kun je het verschil tussen werkdruk en stress risico’s in kaart brengen?
Specialisatie Arbeidsveiligheid
Over gevaar, risico, Quick scan, en het RI&E proces leer je alles tijdens deze colleges.
Specialisatie Gezondheid
Als strategisch preventie adviseur is het je rol om de weg te wijzen zonder zelf te jongleren met kennis.
Strategisch Preventie Adviseur Basis
Om met succes verder te kunnen, biedt deze basis je de kracht om met plezier door te gaan.
Deel deze opleiding:
Schrijf je direct in voor deze opleiding
De investering van de volledige opleiding tot strategisch preventie adviseur is € 4800,- (ex btw) Betalingsregelingen zijn eventueel in overleg mogelijk. De fiscus biedt voordelen bij inkomsten-, en winstbelasting.