Specialisatie Psychosociale Arbeidsbelasting
Psychosociale arbeidsbelasting
Psychosociale arbeidsbelasting (PSA), waaronder sociale veiligheid en werkdrukopent nieuw scherm, scoort hoog op de lijst van verzuimoorzaken in Nederland.
De geschiedenis leert dat we, mede door technische ontwikkelingen, steeds meer stress ervaren. Hoe dit komt en wat stressopent nieuw scherm is en welke invloed stress heeft op ons brein? Of hoe en door wieopent nieuw scherm je de werkdruk en stress risico’s in kaart kunt brengen? Dit komt allemaal aan bod tijdens de twee dagen van de collegereeks. Dit college biedt daarom inspiratie en inzicht aan iedereen die meer wil weten over hoe werkstress ontstaat. Speciaal voor de preventie en HR of arbo-adviseurs.
De inzichten en tips leiden tot aantoonbare verbeteringen in samenwerken, leren, presteren, accepteren van emoties en omgaan met veranderingen.
Boeiende onderwerpen
- Wat stress is en hoe je sociale en psychologische veiligheid creëert
- Gedrag interventies die werken in de praktijk om werkdruk aan te pakken
- Verschillen tussen burn-out, bore-out en overspannenheid
- Alles over de basisinspectiemodule ongewenst gedrag en de scope RI&E-Psychosociale arbeidsbelasting
Twee bijeenkomsten
Ontdek hoe je psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en werkdruk effectief kunt beheersen in onze inspirerende collegereeks. De specialisatie PSA bestaat uit twee dagen.
De deelnemers krijgen op de laatste dag een opdracht mee. Tijdens de dagen gaan de handen uit de mouwen. Naast een introductie college, bestaan de lessen uit groepsopdrachten en intervisie. Het programma start om 10:00 uur en eindigt om 16.00 uur. Tussendoor is er een lunch en gelegenheid om even een stuk te wandelen of nader met elkaar kennis te maken.