Leren

Leren met Kunstmatige Intelligentie

Tijdens een auditgesprek (voor Certifiied Management Consultancy, CMC) vroeg de auditor aan ons om onze visie over Kunstmatige Intelligentie (KI) uit te werken. We keken elkaar even met opgetrokken schouders aan, omdat we KI al een tijdje toepassen. Zo hebben we een avatar ingezet tijdens onze open dag in 2022 en passen we KI met regelmaat toe. We hebben met de feedback van de auditor geleerd om bepaalde innovatieve technieken niet voor TE vanzelfsprekend aan te nemen. Daarom delen we een paar voorbeelden.

Avatar

De ‘dame’ in kwestie ontvangt op zaterdagen onze bezoekers, bij de Van Nelle Fabriek, via het scherm. Je kunt de avatar allerlei persoonlijke teksten laten uitspreken. Zeer handig voor de zaterdag als er geen receptie medewerkers aanwezig zijn. Je kunt haar ook alle talen laten uitspreken. Of je maakt van je persoonlijke foto’s een eigen avatar.

Wij zien voor het onderwijs meer kansen dan bedreigingen. Op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Wat is Kunstmatige Intelligentie voor Hollands College?

Om hier het antwoord op te genereren maken we gebruik van ChatGTP. Dit is een handig programma dat via een gratis functie suggesties kan bieden op teksten. Wij raden aan om de tekst altijd even na te lopen, want de Kunstmatige Intelligentie kent soms wat minder handige verrassingen. Wanneer we onze eigen tekst (zie eerste alinea) invoeren, maakt ChatGTP er het volgende van:

Vertaling door ChatGTP

Het lijkt erop dat Hollands College al onbewust gebruikmaakt van Kunstmatige Intelligentie (KI) door avatars in te zetten om bezoekers te verwelkomen en te communiceren tijdens evenementen. Deze toepassing van KI is niet alleen praktisch, maar draagt ook bij aan een modern en innovatief imago voor de instelling. Hieronder worden enkele kernpunten belicht die van belang zijn in jullie visie op Kunstmatige Intelligentie:

  • Interactie via Avatars: Hollands College maakt gebruik van avatars om bezoekers te begroeten en met hen te communiceren tijdens evenementen. Deze aanpak weerspiegelt jullie inzet om moderne technologieën te benutten voor het vergemakkelijken van interactie en communicatie, zelfs wanneer er geen fysieke medewerkers beschikbaar zijn.
  • Persoonlijke Benadering: De avatar heeft de mogelijkheid om gepersonaliseerde teksten uit te spreken, wat aantoont dat jullie het belang begrijpen van persoonlijke interacties om bezoekers zich welkom te laten voelen. Dit getuigt van jullie toewijding om een positieve en op maat gemaakte ervaring te bieden aan alle deelnemers van het evenement.
  • Meertalige Communicatie: De avatar kan meerdere talen spreken, wat jullie internationale oriëntatie en bereidheid om diverse bezoekers te accommoderen weerspiegelt. Dit benadrukt jullie openheid en inclusieve houding.
  • Technologische Innovatie: Het gebruik van eigen foto’s om gepersonaliseerde avatars te creëren, toont jullie vermogen tot technologische innovatie. Dit laat zien dat jullie nieuwe ontwikkelingen omarmen en deze op praktische wijze inzetten om jullie doelstellingen te verwezenlijken.
  • Efficiëntie en Toegankelijkheid: De inzet van de avatar draagt bij aan efficiëntie en toegankelijkheid. Hierdoor kunnen bezoekers op een gemakkelijke wijze informatie verkrijgen, zelfs buiten reguliere werktijden of wanneer er beperkt personeel aanwezig is.
  • Toekomstige Mogelijkheden: Dit initiatief kan dienen als opstap naar verdere ontwikkelingen op het gebied van KI en interactieve technologieën. Het is interessant om te verkennen hoe dit soort toepassingen uitgebreid kunnen worden naar andere aspecten van jullie activiteiten om nog meer waarde te bieden aan de bredere gemeenschap.

Auditwaardig en objectief

Tot slot vertelt ChatGTP ons: “Het is overduidelijk dat Hollands College al stappen heeft genomen in de wereld van Leren met Kunstmatige Intelligentie. Hollands College heeft dit succesvol geïntegreerd. Het is van groot belang om dit innovatieve aspect te benadrukken in de onderwijsvisie, naast de kernwaarden: Positieve en sociale veiligheid, Inspirerende leeromgeving en Aansluiting met anderen.

We zijn benieuwd naar de feedback van de lead-auditor van CIIO . Voldoen wij straks aan de normen voor een ATP erkenning? Zodat deelnemers een CMC certificaat kunnen aanvragen. Volgens ChatGTP zijn we in elk geval op de goede weg.

Leren met Kunstmatige Intelligentie

De integratie van KI in ons curriculum biedt iedereen bij Hollands College de kans om praktisch te oefenen met geavanceerde tools en technieken. Zo kunnen de toekomstige A&O deskundigen en preventie adviseurs werkdrukonderzoek uitvoeren met KI-ondersteuning. Dit geeft uniek inzicht in complexe arbeidsgerelateerde uitdagingen en het ontwikkelen van op data gebaseerde oplossingen.

We zijn erg benieuwd naar de resultaten van deze aanpak. Door KI te omarmen en onze docenten ermee vertrouwd te maken, versterken we onze visie om frisse perspectieven te bieden op het gebied van mens, arbeid en organisatie. Dit verbetert niet alleen de opleidingen, maar rust deelnemers ook uit met waardevolle vaardigheden voor hun toekomstige projecten.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn