Training stress preventie en burn-out

Investeren in een training stress preventie en burn-out biedt u de kennis en vaardigheden om te investeren in een vitale werkomgeving.

Werkvorm

Deelnemers leren op een ontspannen en interactieve manier. Reflectie, inzichten en toepassing wisselen elkaar in hoog tempo af.  Onze trainers sluiten aan op de praktijk en de uitdagingen van de deelnemers. De training bestaat uit twee dagdelen. Tijdens de training gaan de handen uit de mouwen. Naast een introductie college bestaat het programma uit groepsopdrachten en intervisie.

Programma

Omgaan met stress vraagt om een systeembenadering, waarbij verschillende aspecten aan bod komen. Het omgaan met stress op zich is niet louter de toepassing van een bepaalde theorie, maar vraagt inzicht op meerdere vlakken. Naast acute stress kan er sprake zijn van chronische stress. Wat dit precies is, hoe het zich verhoudt tot ons stresssysteem en wat je eraan kunt doen is als volgt opgebouwd:

  • Wat is er aan de hand?

Wat is stress? In dit gedeelte gaan we dieper in op de eigenschappen van ons stresssysteem. Wat komt erop gang bij stress? Welke delen van ons brein zijn hiervoor extra gevoelig? Hoe werkt dit? Wat zijn de effecten? Met deze kennis kun je het WAAROM van de aanpak beter verwoorden.

  • Hoe komt dit?

Is er sprake van emotionele gebeurtenissen? Speelt er iets op het werk? Of is er meer aan de hand? Wat zijn de oorzaken, welke stresssituaties kun je tegenkomen en hoe reageer je hierop? De beantwoording op deze vragen hebben wij in dit deel uitgewerkt.

  • Wat kun je eraan doen?

Hoe ondersteun je het stresssysteem? De verleidingen van alle dag maken het ons niet makkelijk. Gelukkig is er goed nieuws. De aanpak om mentaal fit te blijven is soms verrassend eenvoudig en haalbaar.

De opbrengsten

  • Inzicht: leren zien van stress signalen en accepteren van een veelkleurige pallet aan emoties die er zijn.
  • Kennis: kennis bij de deelnemers van de stress stadia, de oorzaken van stress en wat je kunt doen om breinschade te voorkomen.
  • Vaardigheden: deelnemers leren wat het beste is om te leren omgaan met mentale blessures en stresssituaties het hoofd te bieden.

De deelnemers ontvangen eerstehands kennis van onze toptrainers die expertise bieden uit eigen praktijk en onderzoek. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van casuïstiek die tijdens de training door de deelnemers worden gedeeld.

Aanvragen offerte

Vraag gerust naar de mogelijkheden of een offerte op maat via info@hollandscollege.nl

Het boek ‘Stress zit niet tussen je oren’ krijg je er GRATIS bij.

Deel deze opleiding:
Schrijf je direct in voor deze training
Voor incompany trainingen bieden wij een prijs op maat.